en penna värd 3000 dollar

Jag är lite frånvarande, jag vet. Andra ord som kan beskriva mig den här veckan är snurrig, bortkommen, förvirrad eller kanske helt enkelt påverkad av narkosgas.. Ja, det är nu jag ska knyta ihop teorin med den totalfrämmande verkligheten, iförd gröna kläder med blå muddar på operationsavdelning väst. Jag ska göra mig bekant med ord som inte förekommer i den vanliga världen; som laryngoskop, endotrachealtub, färskgasflöden och thorakal EDA och trots att jag dragit upp mändgder med läkemedel tidigare är Propofol, Fentanyl, Esmeron och Efedrin alla nya i mitt hjärnförråd. Jag är minst sagt nybörjare igen och även om det är otroligt påfrestande så känns det riktigt spännande att få ta del av den enorma kunskap och kompetens som finns innanför de där väggarna.

Idag var det mer än välkommet med mat på Vero och (gratis!) förhandsvisning av Lukas Moodyssons Mammut för att komma på andra tankar för en stund. Jag tycker inte om att resencera, men oftast är filmer bra om de lämnar någon slags känsla efter sig. Sorgsen var ordet jag kom att tänka på efter denna tvärkulturella produktion. Det låter kanske inte så upplyftande, men allt behöver ju inte vara Hollywoodglitter och må-bra-känslor a'la Mamma Mia.



Kommentarer
Postat av: spiderchick

haha ja film är hääärligt!! =)

2009-01-22 @ 08:17:04
URL: http://spiderchick.blogg.se/
Postat av: Zizzie

Vad spännande det låter. Jobbigt med massa nya ord men innan du vet ordet av så kan du allihop!

Vad pluggar/jobbar du med? :)



Aha, vad kul med en syster som föder upp! Vi funderar på en kisse till så småningom, gärna maskad. Men det får vänta så länge :)

2009-01-22 @ 10:19:21
URL: http://zizzie.blogg.se/
Postat av: Daniel

Då ska jag se filmen!

2009-01-22 @ 11:42:33
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Emelie

Oj vad spännande, har jag förstått det rätt att du är läkare och nu kanske t.o.m utbildar dig till specialist? Kirurg? Eller , förlåt min okunnighet men det där är ju alltid så rörigt när man inte är insatt. Jag antar att jag får börja läsa ikapp lite på din blogg för att få lite mer koll på vad du sysslar med kanske? Så när är du klar? Du har alltså varit ute jobbat i fem år nu..ojoj, inte lätt att bli student igen ;)

2009-01-22 @ 15:40:57
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: Emelie

Aha, sjuksköterska? Åh vad spännande, jag skulle också vilja men jag tål inte att så mycket höra talas om nervtrådar, blodomlopp och vener så det blir inget för mig som du kanske förstår. Jagh ar två nära väninnor som utbildar sig till syrror och det verkar grymt svårt men kul.



Förresten var det jag som skrev inlägget ovan, jag glömde kanske fylla i fälten?



/Emelie

2009-01-22 @ 15:45:26
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: Mia

Nej det kan jag tänka mig men jag vill väldigt gärna se den. Hur kom du över en gratis förhandsvisning??



Och.Håll dig ifrån narkosgasen! :)

Stor kram

2009-01-22 @ 19:36:10
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Zizzie

Åhå det låter ju jättespännande! Svårt men kul! Vad har du jobbat med innan du valt specialinriktning? Eller kan man läsa det direkt? :)



Jag förstår att hon har svårt att inte behålla kattungarna, det skulle jag också ha, de är ju så söta ;)

2009-01-23 @ 10:29:42
URL: http://zizzie.blogg.se/
Postat av: Mia

Vad är bioklubben för nåt då? kan vem som helst gå med? I så fall är jag nästa medlem tror jag..:)



Ungefär en sådan språkresa fast då bodde jag ju där i ett halvår, fick ju min post dit o allt. Nu är det mer tre veckor för att fräscha till franskan innan den muntliga examen.



Åh jag är bjuden till Rom i vår, vi kanske kunde mötas upp där! :)



Härlig helg tjejen

KRam Mia

2009-01-23 @ 12:31:03
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Veronica

Tror bestämt det är narkosgasen som förvirrar dig, hi hi! Vore trevligt om du kom in å hälsade på mig på IVA! Dra med dig Soffie in vet ja...

Annars får vi planera för en fika i köket snart!

Kram

2009-01-23 @ 13:57:46
URL: http://mizzv.blogg.se/
Postat av: Fröken Fräken

Ja pust! Jag blir mer än förvirrad av sådana saker. Jag har ju väldigt svårt att se blod, bara av en liten skärskada får jag yrsel och håller på att svimma. Tur att alla inte är likadana...

Här blir det film hemifrån ikväll, undras om jag hittar någon bra?

2009-01-23 @ 18:29:11
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: V

Tusen tack för dina peppande ord och hoppas det gått bra för DIG. Narkosavdelningen låter väldigt spännande och jag känner igen det där med nytt vokabulär. Jag har ett helt kompendium med anatomisk terminologi och här börjar vi verkligen från noll :) Jag tänker på den dag jag ska kliva ut på sjukhuset "på allvar". Det kommer att bli omtumlande, men det är ju långt tills dess. Det ska bli fasligt spännande att följa hur det går för dig! (säkerligen finemangs ;)) Kram!

2009-01-24 @ 13:08:05
URL: http://psalmijanuari.blogg.se/

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0