kånka och bära

Det var loppis i Ullervad på söndagen. Jösses vad bilar och människor och framförallt saker på ett och samma ställe!
Jag och syster H köpte två väskor var, 50 kronor för alla fyra! Jag en blå och en svart, båda med gulddetaljer. Man kan aldrig ha för många väskor! Någon som opponerar sig?

Syster H har nyss varit i djungeln på en sådan där resa där man behöver en ryggsäck. Hon har kommit fram till att det är en Kånken från Fjällräven man ska ha. Och det är ju givet! En sån klassiker vill jag också skaffa! Men det lär nog dröja.. kolla in alla de färgvalen..

Kånken

bild från www.fjallraven.se

inspirerad via etern

Lasses sommarprogram igår var riktigt bra! Han pratade om sitt sätt att se på världen och livet och om sådant som inspirerar honom. Hade ingen aning om att han var intresserad av fotografi och jag blev ännu mer inspirerad till att utforska min systemkamera ytterligare. Andras foton jag också se mer av. En fotobok eller fler tidningar, tack!

Han pratade dessutom varmt om Helsingborg. Vi ska åka dit på tisdag. Visserligen var vi redan på väg mot Skåne i planerna men han styrde faktiskt oss mot vårt första mål med sina ord. Typsikt bara att det är en dryg vecka för tidigt, han inleder sin sommarturné där på Sofiero den 10 juli. Får väl bli Daugava på vägen ner så vi kommer i rätt stämning (inte den vemodiga då förstås) och hoppas att vi sen får se vad "sommaren gömmer i sitt skägg".

little india

Det skulle bli en skön sommarkväll i Mariestads hamn men regnet öste ner så det blev en indisk afton på Kingfisher istället, en trevlig och smakrik sådan! 
Kvällen började med festlig fördrink hemma hos Å och när regnet inte såg ut att avta iklädde vi oss full regnskyddsmundering och gav oss iväg. Riktigt kul att det numera går att äta något annat än pizza eller kött med bearnaissås i den här staden! Vi åt rykande heta masalamarinerade lammfilébitar (grillade i Tandoor-ugnen) med härligt gyllengult ris och svalkade våra överhettade gommar med Naan-bröd och Raita (yoghurt med gurka, tomat och lök). Så nära Indien jag kommer på ett bra tag... Nästa gång blir det kanske grekiskt på Rhodos?




sommarmysigt i mariestad

Inte har vädret bjudit på några höjdpunkter så här långt under semestern, men det är ändå ganska trelivgt i hemma i Mariestad sommartid. Jag och mamma tog en liten promenad i Gamla Stan och spanade på fina fasader och gulliga små innegårdar. Om jag någon gång skulle flytta tillbaka och bo i lägenhet så vore det inte alls fel om den låg här. Det skulle dock vara ännu trevligare om det fanns lite söta butiker och restauranger längs Västerlånggatan och Kyrkogatan att kika in i! 

Jo, det är lätt att sakna det som inte finns, men det går faktiskt att fika här också. Vi avslutade vår rundtur med en chokladmuffins på Vandrarhemmets trädgårdscafé.
Trädgården kan visst ersätta brist på egen, har jag hört från de som vet.. (även om grillmöjligheterna aldrig riktigt har utforskats..)

Nåväl, efter fikastunden fortsatte promenaden mot nya vyer på Ekudden på andra sidan hamninloppet. Ja, den börjar sakta men säkert göra skäl för sitt namn, Värnens pärla.



 
några av mina gamla bilder från Gamla Stan i Mariestad

high binky, yes please!


Här är mina nya vardagskompisar från Miss Sixty. Hittade dom på rea (som det ska vara!) på MQ under min och Gracels utflykt i veckan. Kommer nog att vänja mig vid modellen, High Binky (=liite högre midja... hmm) och då får mina nuvarande följeslagare från Replay (från januarirean..) konkurrens. Att det alltid ska vara så när man köper nya jeans; efter en vecka undrar man hur man överhuvudtaget klarade sig utan det nya paret innan! Lyxproblem förvisso, inget att lägga allt för mycket funderingar på, bara att konstatera faktum.


bild från: www.sidandsally.com

ja det var en kväll i juni

Klockan efter tio. Får syn på ett rosa skimmer bakom hustaken. Ett infall. Går ut, egentligen bara för en liten sväng. Det luktar barndomsminnen från blåbärsskogen intill cykelvägen. Benen styr vidare, hela vägen ner till vattnet. Ser en stund på himlen ovanför Vänern som solen färgar gul, orange, rosa och lila när den försvinner bakom Torsö. Går tillbaka hemåt med en bit av sommaren som ett minne i en liten ask.

Man borde inte sova under ljusa junikvällar.

i arns fotspår

Var hos farmor igår. Passade självklart på att njuta lite av hennes fina Mon Amie koppar från Rörstrand. De är så trevliga och passar såå fint ihop med jordgubbar!
 


På hemvägen blev det småvägar genom det västgötska landskapet. Mellan Gudhem och Varnhem (i Arns gamla hemtrakter) och vidare mot Lerdala gick den slingrande vägen genom Valle härad med Billingen och Kinnekulle som ståtliga bakgrunder. Trots att jag körde igenom ett lokalt regnväder så var det just en känsla av sommar som vägen gav. Idylliskt sommarsverige med  öppna fält av vajande gräs och säd, små fina hus och gårdar i rött, gult och vitt, hagar med betande kor, lummig lövskog och söta små kyrkor. Västergötland från sin bästa, lantliga sida!





guldkantad midsommardag

Igår var det biopremiär för "Sex and the City-filmen". Innan sågs vi på Arena och beställde självklart Cosmopolitans. Alla var så fina i kjol- och klänningstyger och höga klackar. Jag var svart-vit med ceriserosa accentfärg och hade vippig kjol med brett skärp i midjan och 7,5 cm klackar (mina hälar är vanligtvis klistrade till marken i ballerina- eller gympaskor så det var en ny upplevelse, men faktiskt inte så tokigt). Så roligt att se så många finklädda både i salongen och på filmduken för en gångs skull. Man borde inspireras av Carrie och klä upp sig oftare och göra vardagen roligare (säger jag som nu sitter här i tofflor och mysbyxor sydda i sexan..)!

Såklart att den var bra! Hade inte väntat mig något annat, men som det stod i en recension; man måste ju förstås ha sett serien endel för att uppskatta filmen till fullo. Den är ju som en förlängnng och ett avslut av serien, ett bra sådant! Det bjöds på både ordentliga skratt (särskilt. vid ett speciellt tillfälle i Mexico...) och tårfyllda stunder precis som det ska vara i en sådan film! Nu ska jag låna alla säsonger och frossa, för visst ger det mersmak..
En liten tripp till "the Big Apple" vore inte heller fel..


uddevalla tur och retur

Midsommar var utomhusvistelse, spel, mat, vin och trevligt sällskap och naturligtvis var det lite regnigt och kyligt och bara sporadiskt med sol.. hade det varit över 25 grader och klarblå himmel skulle man ju inte känt igen vår kära sommarfirarhelg.

Ett urval ur menyn och aktiviter under dagen:


 

6 sorters sill

poootaatis
(skrapa 16 portioner går jättefort..verkligen!)

jätteköttbullar

eftersläntar-ägg

carlsberg

otäcka starka drycker
med diverse brödkryddor och fläder..

kubb & boccia

rabarberpaj och äppelpaj
och vaniljsås i överflöd..

promenad kantad med:
 ljuvliga smultron, skrattande polisbil och slemmiga sniglar

rosévin på ljugarbänken

underbar potatissallad
med feta och svarta oliver

grillbuffé

mer än en halvliter jordgubbar per person

matspel samt nyuppfinningen stencharader


 


spännande keylimepaj

Det är konstigt ibland hur en kväll kan gå så snabbt utan att man märker det eller att man tycker gjort särskilt mycket mer än suttit och pratat, men det är väl då man har som trevligast förstås!

Lite gott hann vi också få i oss, innan den regniga men ändå sommarljumna kvällen övergick till tidig midsommarafton...
Provade ett nytt recept från boken "Smulpajer" . En hel massa nya smaker med kondenserad mjölk, lime och oreo-cookies. Märkligt, mäktigt och mumsigt.



på stan från 12 till halv 6

Dagens dilemma: SATC-maraton eller fotboll.. skönt förstås att inte ha något värre att fundera på!

Dagens lunch: God sallad med kyckling, mozzarella, bönor, pumpafrön och dijonsenapsdressing på Vilmas med syster Rollof

Dagens konstiga: Helt klart vädret! Sol regn, blåst, molningt...

Dagens "aldrig-gjort-förut-grej": Köpt skor med 7,5 cm klack. Inte för att jag ska vinna någon tävling direkt, men kul ändå att ha på biopremiären på lördag. Och vilken skillnad det blir!

en kväll på balkongen

Isa spanar och Merlin tuggar på blommorna..

 

Trött lejonkille vilar i solen

flavour by kling



I eftermiddags hade jag velat ha en Pop 74. Den smakar sommar och minnen från baddagar vid Snapen. Den räcker så länge också.. först äter man lagret med chokladen runt om och sen kommer den läskande apelsin-isglassen..


Det finns bara några ställen häromkring där man kan få tag på glassen med stort K. Var inne på "Mat och muffins" idag. De hade ingen isglass dock, så det fick bli en M400. Inte min vanliga favorit, men utbudet var inte så stort. Dags snart för en tur hemåt så man kan välja på alla sorter och smaker man vill och utan att behöva leta länge!
Har till min stora besvikelse upptäckt att de inte verkar ha öppet den lilla cafékiosken i Stadsträdgården i år. Där som jag stannat förbi så många gånger på väg hem från jobbet för att det är så trevligt att sitta där i grönskan och äta Klings lösglass: polka, lakrits, ägglikör, blåbär, choklad-kola...
Den har något extra den här glassen (och det är inte bara för att jag är lokalpatriotisk), den smakar mer och godare helt enkelt och de har favoriter som håller år efter år.

Om det är någon annan glass jag skulle vilja smaka i sommar så är det den som jag och mamma åt i Hjo häromåret. Österhagen heter den och de har egen småskalig tillverkning i den lilla mysiga trästaden med servering bland annat i Gula paviljongen vid Hjo-ån. Vilka smaker det var! Valde man lakrits så var det verkligen det som det smakade! Ett mycket gott minne från detta trevliga sommar-utflyktsmål vid Vättern.



och städat blev det också

Dagens middag: Spenat-och ostfylld tortellini, tomat, färsk spenat, kalkon, solrosfrön och parmesan + jordgubbar och grädde

Dagens semesterkänsla: Kolla på film till efter två (solen var påväg uppåt) och sen sova länge och ligga kvar och läsa..

Dagens bästa: En trevlig kväll (som alltid!) med syster Rollof: fotoinspiration, planering inför SATC-premiären och kattmys

semesterdeckare

Den var fin, "Tätt intill dagarna". Ja det var den. Om längtan tillbaka till mullbärsträdet och om villkorslös kärlek..

Nu blir det lite ombyte i genre.
Det blir deckare med kinesisk historia som bakgrund i form av Henning Mankells "Kinesen". Ska bli spännande, dels för att jag faktiskt bara har läst en enda annan bok av honom dels för att intresset för Kinas förflutna väcktes ordentligt i augusti förra året.


sommar trots (k)allt

Dagens sommarkänsla: Promenad till bussen genom åker och skog, halv 3 på natten och himmlen var ljus...

Dagens skärpning: Dags att jaga bort latmasken och ta tag i städningen som har varit på gång heela helgen

Dagens bästa stund: "Sommar" i lurarna på bryggan och glittrande Klarälvsvatten.

radiosommar

I onsdags presenterades årets sommarpratare i P1.  Jag tänker alltid varje år att det vore kul å lyssna på åtminstone endel av programmen, men det är svårt att få till. Det är mitt på dagen och när jag inte har semester går det inte att lyssna vare sig man jobbar dag eller kväll. Men den nya tekniken gör det ju lite lättare. Man kan bli påmind via sms inför varje program eller inför de som man särskilt valt ut och man kan ladda ner en "Sommarradio" och lyssna i efterhand.

Ska nog göra en lite större ansträngning i år. Det hjälper ju att semestern precis har börjat! Och jag blev inspirerad idag när jag tjuvstartade med att ladda ner ett program från 2006 till min mp3-spelare (åå skulle vilja säga: "till min I-pod".. ). Jag satt på bryggan vid Sandgrundsudden och lyssnade på när Helen (vem annars den här helgen.. haha.. se föregående inlägg) pratade om sång och om sin uppväxt. Ja, inspirerande är det!

Några som jag spontant vill försöka lyssna på i år är: Fredrik Lindström, Lars Winnerbäck (hmm.. inte heller det så oväntat kanske), Tina Nordström, Mattias Klum, Jens Lapidus och Carin Götbland, men det finns säkert många andra intressanta som gömmer sig i den där listan. Återstår att se... eller förlåt, jag menar höra.

i en annan del av skivsamlingen

Min skivsamling är lite spretig, som de flesta andras förmodligen också är.. Det är roligt att inspireras och fylla på nytt men också att återupptäcka bortglömda skivor.

Har lite svårt att motstå det storslagna i musikaler. Det är något alldeles speciellt att se en föreställning live och ryckas med i historien och i musiken. Lite av den känslan kan man sedan ta med hem i CD-format och i hyllan står nu Martin Guerre, Miss Saigon, Sound of Music, Cabaret och Mamma Mia som livfulla minnen och en möjlighet att återuppleva stunderna på Broadway, West End i London och Scandinavium i Göteborg.
Där finns också Kristina från Duvemåla. Denna underbara skapelse av Björn och Benny som jag och syster H såg en junikväll på Cirkus i Stockholm för 10 år sen (jösses vad tiden går). Den kvällen var tyvärr inte Helen Sjöholm med i ensemblen. Hennes ersättare gjorde ändå föreställningen oförglömlig och Helen har därefter hämtat igen många gånger om i stereon.

Det måste sägas att det inte riktigt är varje dag som jag får för mig att ta fram musikalskivorna. Men Helen har dykt upp de senaste dagarna och då också i YouTube-klipp tillsamans med BAO och med egna skivan "Visor" och hon vill inte riktigt ge med sig. Hennes vackra röst vill inte riktigt tystna för tillfället.

Jag måste faktiskt vara benägen att hålla med de som röstar på Svensktoppen (vilka det nu är..). Visserligen känns 206 (!) veckor på listan aningen överdrivet men det är något med denna låten som gör att man vill lyssna igen och igen. Det är lite känsla av gammal dansbana och 50-tal över det här framträdandet:



Ska nog snart se "Så som i himmelen" också. Har inte sett den sedan den gick på bio och Gabriellas sång fyllde hela salongen under eftertexterna.. rysligt bra film och låt..  (här är en fin version med musik till)



 
Om jag inte skulle ha fått nog av Helen för ett tag så skulle det vara riktigt roligt att åka till Oscarsteatern i höst. Då spelar hon och Tommy Körberg i "My fair lady".. Kanske någon som också vill...?

önskehörna


Idag cyklade jag och Mrs Sö till Ikea. Det har jag aldrig någonsin gjort förut (själva cyklingen till varuhuset alltså). Man kan ju inte dirket ha några stora shoppingplaner inför en sådan tur och det hade vi inte heller. Det är trevligt med en inspirationspromenad genom avdelningarna och gå och titta och fundera på hur man vill ha det. En smått filosofisk fikastund blev det också.

Denna fåtöljen skulle passa bra i mitt vardagsrum. I hörnan med lilla 50-tals bordet (fyndat på loppis för 20 kr), fotot på farmor som barn och den grafiska blomtavlan.. Den är mer svart- och vitrutig i verkligheten, inte så grå som den ser ut på bilden. Mmm, det börjar klia i inredningsfingrarna..

 


i'm lovin' it

Det här är inte en modeblogg och det kommer inte komma några "dagens outfit-bilder" i den bemärkelsen.  Men mode är definitivt roligt och shoppa kläder och annat är svårt att låta bli. Försöker nu tyvärr ha lite bromsar i shoppingväxeln för tillfället p.g.a. pengaosäkerhet iom strejken.. Lite trist men nödvändigt. Denna (från H&M) kunde jag dock inte motstå förra veckan, den satt där på galgen och skrek åt mig..så vad ska man göra?!. Bilden gör den inte riktigt rättvisa (ser ju faktiskt ut lite som en gammal pyjamasskjorta eller nåt)  men jag gillar den jättemycket! Har helt plötsligt upptäckt färgen blå igen..det var riktigt läängesen sist. Det är inte alla plagg man köper som man verkligen känner att man vill använda om och om igen. Har redan haft den flera gånger och det är svårt att låta bli den. Så sval och skön även om det är varmt och man kan variera med ärmar nere eller uppvikta och ha den till jeans eller till korta shorts.. med bruna detaljer och vita pärlörhängen... hmm, jag tror visst jag är lite småkär..


liten lime



Det har kommit en miniliten version av Sigvard Bernadottes Margretheskål från Rosti. En jättesöt på en halvliter.
Gracel har redan en i lime och jag vill också! Det vore inte heller fel med den största på 4 liter..

Mina fyra skålar som jag har är faktiskt helt andra storlekar från 1,5 till 3 liter och ibland kan man faktiskt behöva en mindre eller större. Dessutom är måånga härliga färger viktigt för trivseln i köket för om kocken inte trivs blir maten tråkig.
Slutsats: det behövs minst två skålar till, för tråkig mat vill inte jag äta i alla fall!

sleepy and nostalgic

Dagens lunch: sallad med fullkorns-couscous, kalkon, feta, vattenmelon, tomat och sockerärtor och kan-inte-sluta-äta-Crostinis

Dagens bästa: semesterpremiär såklart! Inget mer Näva förrän 17 juli! Och en riktigt bra sista dag var det!

Dagens antiklimax: råkat somna i soffan och sovit bort de första timmarna av ledigheten + 13 grader varmt (eller snarare kallt) första kvällen!

Dagens nostalgi: Student! Hamnade mitt i vimlet på stan på vägen hem.10 år sedan nu.. NA3a scha la la la la..

utan tvivel

Det finns två sidor av Lasse.
En sommar-version som är utomhuskonsert och ljusa kvällar, Hovet på scenen i Mariestad med Vänerns glittrande vatten som bakgrund och Lasse på bästa humör. Solglasögon, öl på uteservering och ackord i dur på gitarren..
Den andra sidan är den som kommer om hösten när molnen är gråa, caféernas soffor fulla och tankarna lite djupare. När konserterna är inomhus i dunkla lokaler (läs rum) och det känns rätt med rödvin, raggsockor och värmeljus..
Kanske är det de olika sidorna han kan visa upp som gör honom så bra. Man känner ibland att man fått nog, att man tröttnat och hört låtarna och texterna till leda och att man behöver en time out från Hjärter Dam och brustna hjärtan, från sol i ögonen och glögg på balkongen..men man hittar alltid tillbaka. Det går allitd ett tag utan Lasse i stereon utan att man saknar det men så hör man tillslut en låt på radion eller får för sig att sätta på en skiva och det är både hemtamt och nyförälskelse på samma gång.

Nu finns nya låten Strimmor med på tracks. Dags att damma av skivorna lite och börja förbereda sig för sommar-Lasse. För vilken gång i ordningen vet jag inte längre.. Tack för att du väljer att komma tillbaka och ge lite härlig sommarkänsla till Karlsholme!


en dagens, tack!

Dagens positiva: alla härliga sjuksköterskor på Näva!

Dagens usch: blåååst

Dagens lunch: kall färskpotatis med dill och gräslök och citronolivolja + sill (dock fel sort, aldrig mer anjoviskryddad!)

Dagens trevliga: jättefin dopinbjudan på posten!

truly irresistable

Kan inte sluta äta.. Vad är det i de här godbitarna egentligen? Något beroendeframkallande? Och ändå har jag inte några Ahlgrens bilar eller något annat sött godis att varva med..då är det ännu värre...påsarna kan försvinna farligt fort. Det är ransonering som gäller! Får skylla på att det behövs mer salt när man dricker så mycket vatten i värmen.


Blev visst nästan som ett reklaminlägg..å inte ett öre får jag för det...


traditioner ska man hålla på

En sommar utan grillat i Gracels uterum är ingen sommar! Tur var väl det att señorita L kom hem spontant en vecka så att vi fick sommar även i år!
Visst, bananerna blev lite brända och jag kan fortfarande inte förstå tjusningen med tzatsiki, men en riktigt trevlig kväll var det, som alltid. Vi smidde planer för en viss augustifest dit ingen mindre än vår kära Arja är inbjuden till att medverka.
Dessutom fick jag ju mina efterlängtade pärlor! Jag hann inte byta ett par solglasögon i Valencia innan vi åkte hem så señorita L har varit så snäll och bytt ut dessa mot 4(!) par örhängen. Har förstås de svarta redan idag!


fab 4

Inspirerad av utställningen om 60-talet så blev det lite musik av Liverpool-grabbarna i stereon.
Här är en av deras första och en av deras sista låtar. Det hände endel på 8 år.

Can't buy me love är från 1964 och svänging och glad. Jag hörde den för första gången när jag såg den löjliga tonårsfilmen med samma namn. Känns som att videon speglar det fria och glada 60-talet:




Let it be är en av de senare låtarna, Paul skrev den efter att ha drömt om sin döda mor. Vi fick lära oss den i högstadiet på musiken och jag tyckte om den redan då:


ack värmeland och svunna tider

Det var gratis att gå in på Värmlands Museum i samband med Nationaldagen.
Brukar glömma bort att museet finns, men det är ganska trevligt att gå dit emellanåt. Nu har de dessutom gjort om i entrén och restaurangen så nu var det ännu trevligare. Fler besök framöver!

De har två bra utställningar i sommar.
Den ena är "Var blev du av ljuva 60- tal?".
Där kan man frossa i fakta och fotografier, i färgstarka Marimekko mönster och korta kjolar, klassiska porslinsserier som Berså och designerpjäser som Åskbollen och Bruno Mathsons superellipsbord. Detta till tonerna av all den härliga musik som föddes under årtiondet. Nästan så att man blir nostalgisk trots att jag själv inte upplevt det..

Jag tycker att det borde vara mer 1900-talshistoria i skolan. Vi får lära oss allt om stenåldern och vikingar och vem som var kung men vi (i alla fall jag) vet mycket lite om Vietnamkriget (då var åttonde vietnames dödades) och andra händelser i Sverige och världen efter andra världskriget.
Hade jag inte varit i Kina förra året med vår mycket kunniga guide så skulle jag t.ex. fortfarande inte veta något om kulturrevolutionen och allt det som Mao gjorde där och då.

Den andra utställningen är "Värmland från ovan".
Lars Bygdemark har flygfotograferat landskapet under ett år och resultatet är utställningen.
Jag gillar bilder från ovan. De inger samma känsla som när man sitter i ett flygplan och man lyfts ur vardagen och ser på världen från ett annat perspektiv. Synd att de kostade 3-6000 kronor, annars skulle jag gärna tagit med någon hem.

På fasaden till museiebygnaden har de citat från olika värmlänningar. Det är allt från Gustaf Fröding till Inger Sandberg:


magi

Det var några jobbiga dygn förra veckan när den lille kom. Men de känns långt borta nu. Bilden säger allt.


nationaldag i museieparken

Det händer saker på Sandgrundsudden. De har gjort iordning bryggor och mysiga sittplatser och en ormbunksdalgång. Speciell känsla var det där igår. Mitt i stan, massa folk, en liten sandstrand och båtar som lägger till precis vid museet.

Det blev picknick på bryggan. En sallad med bara massa gott i: Halloumi (för att jag inte fick någon på Ankdammen), vattenmelon, blomkål, kronärtskocka, spenat och tomat..


inte alltid som man tänkt sig

Torsdagkvällen blev inte riktigt som vi planerat från början, men väl trevlig ändå!

Vi skulle premiärprova den nya bussbåten och se stan från vattensidan. Starten går från Café Slusswakten och tar vattenvägen runt staden. Man kan gå av på diverse hållplatser men sitter man kvar hela vägen tar det knappt en och en halv timma. Just när vi skulle prova var båten förstås försenad å vi skulle inte kunna få mat i magen förrän efter halv nio. Nej, det fick bli en annan gång. Mat är viktigt!

Det blev mat på Ankdammen direkt istället. Eller ja, maten kom inte direkt... Solen visade sig från sin bästa sida, den stora uteserveringen var fylld av långlediga människor och servitriserna hade fullt upp.. Tur är väl att värmen har en konstig dämpande inverkan på hungerkänslan..för C gick och försåg sig av grillbuffén och jag väntade på min halloumi..och väntade.. och sen lite till... De hade missat min beställning!
Nåväl, servitrisen var så förlägen och söt och ursäktade sig så mycket och bjöd istället på en gratis grillbuffé så det gick ju inte att bli arg för det!

Lille Qasper fick plats på bryggan utanför serveringen..Han tycker också om utsikten

Lille Qasper fick en plats på bryggan vid serveringen och gillade utsikten

Får inte jag någon smakbit..?
Kan jag inte få smaka..snälla?

Underbara färger på hemvägen
Underbara färger på hemvägen

en smula festkänsla

Det var jobbfest i onsdags. Det tråkiga med vårt jobb är att att det ALLTID är någon som måste jobba ändå.. Denna någon var bland andra jag den här kvällen. Det är trist förstås att missa, men när man vet långt i förväg så ställer man ju in sig i tanken på det ändå.
 
Jag fick dock för mig på förmiddagen att jag skulle fixa lite feststämning till oss ändå.
På bokrean hittade jag en alldeles underbart inspirerande bok om smulpajer av Elisabeth Johansson med jättefina bilder av Nisse Peterson. Ja, så jag satte på ugnen i värmen och gjorde paj med solen från takfönstret i nacken..Det var äpplen med smak av citron och vallmosmulor.

 Hann inte ta någon bild på en för den kom ur ugnen kvart över ett och jag börjar egentligen halv två... Den fick åka till jobbet i cykelkorgen, insvept i handdukar och när vi skulle smaka på den vid halvsju-tiden så var den fortfarande lite ljummen..
Mycket uppskattad och god!




en rockig vals med kvasten

Städar med trevlig underhållning på hög volym. Blir så mycket lättare då. Synd är att dammsugaren måste låta bara..men då kan man ju förstås ta mp3 spelaren...

Dagens spelningslista (som förövrigt är ganska lång, jag hoppas på att städa fortare än så för det är ju sommar ute!):

  • Melody Club - Face the Music
  • Killers - Hot Fuss
  • Counting Crows - Recovering the satellites
  • Mando Diao - Never seen the light of the day
  • Sahara Hotnights - What if Leaving is a Loving Thing
  • Timo Räisänen - Lovers are Lonely


         
       

plast och ståltråd

Den här hängaren från mittimyllan gillar jag..skulle nästan inte vilja hänga något på den, utom möjligtvis fina halsband kanske..Den är fin som den är, som väggdekoration och dessutom fin i en större bemärkelse eftersom den ger fattiga människor i Sydafrika en chans att försörja sig.


en nedringd radioväxel säger allt

Har hämtat mig efter att ha läst "Tusen strålande solar"...den var riktigt svår att lägga ifrån sig. De säger att "Flyga drake" är ännu hemskare, hoppas verkligen att det är värt det ändå. 

 
566730-35Nu tänkte jag tillslut läsa "Tätt intill dagarna" av Mustafa Can. Har  gått och funderat på att köpa den och läsa sedan jag hörde talas om den. Så fick jag ett presentkort på Akademibokhandeln och passade på att välja den och tre andra pocketböcker inför Valenciaresan.
Det hade ju tydligen blivit en explosion av positiva kommentarer från lyssnare som ringde efter hans program i P1:s "Sommar" för några år sen. Dessutom fick han Stora Radiopriset och Ikarospriset för sin insats. Här kan man visst lyssna på programmet! (teknikens under!) Kan inte bestämma mig om jag ska lyssna på det före eller efter boken..
Han hade i alla fall bland annat pratat om sin mor och hennes liv och det är om detta som även boken handlar. Hon föddes i Kurdistan och dog i Skövde och gjorde nog många slags resor genom livet. Ska bli spännande läsning.

black and white

Det är söndagsbrunch på balkongen. 24 grader är det här ute och jag känner mig ganska tacksam för att den är i skugga på dagen!
Smoothie med yoghurt, banan, svarta vinbär och honung, äggröra på rostebröd plus kaffe och mörk choklad med pistasch...

Gjorde en 12 timmars tur fram och tillbaka till Stockholm igår. Ganska konstig känsla att åka dit över en kväll, har aldrig hänt tidigare och händer förmodligen inte heller igen. Riktigt härligt dock att ha vägen för sig själv på hemvägen som omväxling, särskilt när juninatten (den första!) börjar vika sig för solen redan vid tretiden...

Det var 50 års kalas på programmet och temat var "black and white". Jag och syster H tog detta på fullaste allvar, för visst är det roligt när en fest har ett tema! Vi hade inte planerat kläderna ihop, men vi hade på oss varsin klänning, hon en vit med svarta prickar och jag en svart med vita prickar. Till detta hade jag vit väska, armband, tröja och hon detsamma i svart. Jag undrar allt hur det såg ut egentligen, ganska komiskt kan jag tänka mig! Ingen behövde nog fundera på vilka det var som var systrar på festen..

RSS 2.0