made my tomorrow

När det enda man orkat har varit att ligga i soffan och varvat sömn med SATC (sjätte säsongen nu) och oroat sig för hur dåligt förberedd man är för morgondagen och hur man ens ska orka med den kommer det som en oerhörd lättnad att få slippa. Att få en fribiljett till ännu en dag av vila. Visserligen var det obligatorisk närvaro i örebro i morgon, men mitt första intryck av utbildningen fortsätter. De är verkligen vettiga och mänskliga där i Närke. Så nu återgår jag till kuddarna. De jag vilar huvudet mot är inte så fotogeniska så det blir några stand-ins istället..

lunch with forma of rörstrand

Balsam för en ömmande hals med trattissoppa, avokado och citron i grönt te.
Ett försök att få en liten guldkant på en dag då förkylningsviruset kom och
nockade mig rätt i soffan som en blixt från den härliga blå himlen


and yet, there's a
minor mountain to climb...


löv löv löv

Så tacksamt det var att ta med kameran på min och mammas promenad längs Karlstads vatten.. Höstens alla färger och skiftningar inspirerar verkligen till skaparglädje. Igår blev det en spegling av verkligheten genom kameralinsen och lönn och kastanj fick vara i fokus..
 

jag måste faktiskt erkänna

Har fastnat vid Idol uttagningarna.. och sett ikapp avsnitten från i veckan på TV4:s hemsida. Dessutom är det repriser nu.. Inte vet jag om jag tycker om konceptet i stort och juryns kommentarer om alla pinsamma som inte kan sjunga. Men det är de som verkligen är bra som har fastnat. Anna och Lars till exempel. Att vara så bra på något som de är på att sjunga måste vara så roligt. Kunna använda sin kreativitet till något som når ut till andra och samtidigt göra det man tycker bäst om..

Sen, den största parentesen av de alla: Andreas Carlsson i juryn är verkligen en yngre kopia av Gary Sinise (i CSI NY)!? Konstigt att två människor kan vara så lika, utan att de är släkt. Alla kanske går runt och har en sådan dubbelgångare utan att veta om det..

Have a heart har flyttat in i mitt huvud på obestämd tid
och Lars Erikssons Rejected Love är ju minst lika bra som Bob Dylans låt


rum för lite mer

Tänk vad det kan kännas bättre efter en cykeltur till biblioteket och ett spontant infall att fika med miss V. Sol, morotskaka och mänskligt sällskap är verkligen inte att underskatta. Texten är dock än så länge orörd.. Uppslukades för en stund av bilderna från det härliga uterummet i Dalarna där vi åt både lunch, middag och frukost i helgen. Ett sådant skulle vara underbart att ha. Med eller utan hus. Där skulle jag sitta med min dator och skriva med solen i nacken och ljusterapi i överflöd. Ska blunda och låtsas och göra ett försök.. fast då ser jag förstås inte vad jag skriver.


.

hakuna matata

Ane Brun (och Madrugada) är med mig idag. Och jag sitter vid köksbordet och tittar över dataskärmen mot den blå himmlen över takåsarna och längtar ut. Det går trögt med studieskrivandet. Ord staplas på varandra och står mig upp i halsen. Jag vill läsa och lära. Inte få ihop en text med korrekta referenser. Känns som slöseri med tid. Bäst att ta en paus och få lite avstånd till det hela. Koka lite nudlar (en riktig studentklyscha som jag gör sann idag. Det smakar faktiskt inte så tokigt, inte än så länge i alla fall) och sen gå ut en stund i solskenet. Kanske texten plötsligt ser bättre ut efter det.

Isa och Merlin de ligger i en hög i solen och slappar utan bekymmer. Men så fort jag tittar till dem börjar de tvätta varandra eller brottas. Kom inte och tro att vi inte är upptagna! Nej, visst inte..just love my hairdresser

Hos min frisör får man kaffe ur en kopp på fat med härlig retrokänsla. Hårprodukterna står uppradade på stringhyllor och brevid spegeln sitter en bild av Elvis i en ram. I taket hänger gula lampor i Bumling-stil och när man sitter i den svarta frisörstolen kan man snegla på kartonger från tiden då hårfönen var en ny uppfinning. Och frisören själv är lika cool hon och passar verkligen in i den sköna miljön. Dessutom är hon alldeles fenomenal på att ge ideér och inspirera med en sådan entusiasm så att en vanlig toppning känns som ett stort lyft.


 
a little something to get you into that retro feeling...

nödvändig utrustning


En aprileftermiddag innan avresan till Valencia var målet på stan ett nytt plagg att packa med i väskan. Hem från den turen kom ingenting, i dubbel bemärkelse. Hade inte hittat något att köpa och dessutom låg mina flitigt använda handskar kvar någonstans utefter rundan i alla affärer. Vid sådana tillfällen skulle man vilja ha ett garnnystan efter sig att rulla ihop tills man kommer tillbaka till rätt punkt igen, eller en videofilm av sin eftermiddag. Men det vore förstås jobbigt med en kameraman efter sig hela tiden och garnnystan är nog inte heller en sån vidare bra idé om man tänker efter. Nåväl. Får se hur länge de nya fingervärmarna får vara med på tåget. Jag utökar dessutom långsamt, men mer och mer ivrigt mitt utbud på sjalfronten. Svart och vit kvalade lätt in bland höstlövsfärgerna i rött, lejongult och grönt . Välkommen i gänget!

kvintetter

Lilla J har skickat en utmaning till mig och visst måste man ta sig an utmaningar. Annars är man bara en liten lort.. (..nej, jag har inte sett på Bröderna Lejonhjärta.. det bara ploppar upp citat lite slumpmässigt sådär..) Jag gör den dock lite på mitt eget sätt.. det är en utmaning i sig det också! Sen struntar jag lite i reglerna men jag tror att det går bra ändå..

Kina, Malta, Corsika, Nya Zeeland och New York är 5 underbara platser där jag varit på semester, jag är lycklig nog att kunna rabbla många därtill men det finns ändå åtskilliga fler på väntelistan..

Jag har inte det mest imponerande utbudet av jobberfarenhet på mitt CV. Kan knappt skrapa ihop 5 olika: jordgubbsförsäljare, tidningsförsäljare (ja okej då, det var min systers jobb, men jag hjälpte henne ibland, vi drog en pulka full med tidningar runt kvarteret om söndagarna), mat- och städtant, sommarjobbare på servicehuset Myran och "den som ska få allt att flyta på en vårdavdelning" - aka sjuksköterska.

Jag tror de flesta har samma utbud i sina handväskor så istället för att jag ska rabbla 5 av mina saker så kan ni titta i er egen (och kanske passa på att rensa lite!) man kan föresten inte ha för mycket saker om man håller på å byter väska så ofta som jag gör..

I min frys finns fler än 5 saker, men några av de godaste är bullar (med mandelmassa och kanel), trattisar (äntligen!), jordgubbssylt (som jag gjort själv), glass (vem vet när man gör paj nästa gång..) och lammfärs (vad ska jag göra med den?)

En blå tågskylt som det står KARLSTAD på, isskrapor (jag är redo!), kassetband med Mamma Mia (ja! jag vill ha en bil med CD i...), tratt för spolarvätska (fortfarande redo!) och säkert massa parkeringslappar (varför blir de hela tiden fler och fler?!) Det är 5 saker som blev kvar efter att jag rensat i min bil.

höst på min planet (bildversionen)

höst på min planet (textversionen)

En sån alldeles underbar hösthelg. Helt perfekt och nästintill idylliskt.. Vi for upp till Dalarna för att fira bröllopsfest för J och C. Sol i överflöd. Skogen intill knuten. En promenad ner till sjön och vi satt där i kortärmat med kaffe och gigantiska äppelmuffins till en utsikt av stillhet. Intill stigkanten propsade taggsvamp på uppmärksamhet och ryggsäcken blev full utan att vi ens behövt leta.

En middag av lyxigt överflöd (de skämmer verkligen bort oss med gastronomiska upplevelser); Bruschetta med parmaskinka, perfekt rostat och grillat nötkött med rödvinssås och trattkantarellsås och pommes Anna och fänkål och tillsist en chokladmousse med rom och passionsfrukt som långsamt fick smälta på tungan.. Middagen accompanjerad av rödvin och stearinljus i mängder.

Nästa morgon låg dimman tät över gräsmattor och gärdesgårdar. Daggdropparna glittrade i spindelväven. Frukost i det härliga uterummet. En tur till i skogen och upptäckten av en trattiskoloni var överväldigande. De tog aldrig slut, trots att åtta par händers ivriga plockande och både jackor och korgar och påsar var tunga. Solen i ögonen och smak av nyfångad, smörstekt abbore och sen var både svampar och hjärnor rensade.

fruktmellanmål

Ja men det är faktiskt bara en banan.. (och så älskade lilla Sniff!)


..och lite smör och farinsocker och tre Maryland cookies..


och okej då, lite glass också då..
en snabbvariant på receptet från
Smulpajsboken, allt i stekpannan!
väldigt gott mellanmål

tunes in grey and brown

Det är många som får vara med mig och plugga. I alla fall nu när det skrivs på datorn. Men de som får vara med måste vara lite lugnare av sig, och inte uppmuntra alltför mycket till att själv brista ut i sång.. det blir inte lika mycket gjort då. Färgskalan var visst varit densamma på hela pluggsällskapet idag.

Stumble Into GraceMount PleasureThose The Brokes
Andersson Benny, Benny Anderssons Orkester 2001ReminderI'm Wide Awake It's Morning
Emmylou Harris: Stumble into grace
Moneybrother: Mount Pleasure
The Magic Numbers: Those the brokes
Benny Anderssons orkester
Feist: Reminder
Bright Eyes: I'm Wide Awake It's Morning 

Mozart har också fått vara med men jag har ingen nytagen bild på honom...
han sägs dock ha god förmåga att hjälpa till med inlärningsförmågan med sina tongångar!


bake a wish

Nu är Leilas bakbok äntligen invigd. Har varit hos min bak-kompis C (en sån har väl alla? om inte, skaffa en bums! väldigt trevligt sätt att umgås på och gott blir det också!) och premiärbakat. Alla de smarriga söta sakerna bläddrade vi förbi denna gången, efter att ha trånat efter både cup-cakes, kardemummasnurror och citronpaj med hallonmaräng.. Idag gjorde vi jättegod sirapslimpa. Den både heter det och var det.. alldeles varm från så att smöret smälte.. En till bit och ett avsnitt av Sex and the city blir bra nu innan sovtåget rullar in på perrongen för ikväll.


take a book around the world

Som så ofta när man letar efter något dyker andra saker istället upp. Nyckeln kom slutligen tillrätta. Hade det inte varit för att den varit borta skulle jag inte upptäckt samlingen av bokmärken från hela världen. De låg i en av alla de där lådor som är så svåra att tömma. För de är fyllda av minnen av en annan tid och från andra platser:

Bussresan genom Europa till Italien och ett stopp i Innsbruck för en titt på det gyllene taket. Resan där jag var huvudet längre än alla japaner när vi upplevde Niagarafallen från Canadas sida. Och gången då bussen tog oss till de hemlighetsfulla stenarna på den engelska landsbygden och till staden där Shakespeare en gång andats. Alla vändor till biblioteket i Tarrytown, NY och uppför backen till Marymount collage. Turen till Australien som vi fick på köpet på väg till en helt annan kontinent och museer i London, Rom och Madrid har alla tjänat på mitt samlande. Det har jag slutat med nu. Att samla alltså, inte att resa, fast det känns nästan som det också. Det rycker i vingspetsarna.Un viaje para Madrid el próximo otoño, por favor..

superserie

Har lite svårt att koncentrera mig på att titta på TV. Allt DVD tittande det sista har gjort det svårare att titta när det faktiskt sänds. Jag gör ett ärligt försök med Heroes i alla fall. Fast det sänds ju nu, och jag sitter här med datorn mellan mig och teven. Men ändå.

Image:Heroes logo.png

plötsligt händer det

Nyckeln till den återfunna cykeln har varit lika svår att hitta som låset dit den går. Skåp och lådor är tömda på sitt innehåll och spännande saker från förr har hittat sin väg fram till nutiden. Men ingen nyckel. Stökigt på golvet och rörigt i garderoben och skrubben efter frustrationens framfart. Katterna springer efter och tror att det är en lek, sparkar boll med nya fynd.

Hoppet slocknat och kampen nedlagd. Sticker ner handen på måfå i en väskas sidoficka, mest för att ha något att göra när inspirationen tagit slut. Det ligger något däri, på botten. Handens taktila förmåga får hoppet att tändas igen när fingrarna sluts om fångsten.

Kanske ska köpa en Triss...


dessa divor
Hey you! I said NO paparazzis!!

Bara att vänta tills de tar sin skönhetssömn då...


autumn sensations

Vi ger oss ut i skogen i upptrampade spår och återupptäcker hösten som så många år förut. Bostadsområdet invid elljusspåret påminner om septembermånader då vägen gick mellan skolan och ett upplyst kök med en ryggsäck på tunna axlar.

Nu är det svampar i skiftande färger, löven ännu inte hunnit till sin fulla, sprakande prakt. Luften frisk och klar, händerna i fickorna vita av kyla och nästippen kall. Samtalsämnen som aldrig sinar, kilometrarna är korta och stigen når snabbt sitt slut.

Tillbaka till civilisationen, upp på vägen. En bil tutar och tre människor möts på en plats som är totalt slumpmässig och överraskande. Vi trotsar den fallande temperaturen och står vid vägkanten och uppslukas i det osannolika att mötas just här. Senare, med äpplena under pajtäcket i ugnen sprids doften av kanel och av höst och nya minnen sällas till de som redan finns fästa vid de dofterna. Sinnesintrycken kan vara många en söndageftermiddag i september.


Hade kameran varit med skulle här funnits en bild av en knubbig liten flugsvamp med illröd hätta och en kritvit fot i det intensivt gröna gräset vid kanten av stigen. Och av bakdelen av en Volvo som kör söderut, mot Västergötland och nya möten.

infinity in the palm of your hand

Den här skulle jag kunna ha på min vägg. Jonas Peterson tar helt fantastiska bilder down under.. (Brisbane, Australien) och om man vill ha fotoinspiration är hans blogg full av det. Den här påminner mig lite om en bild som pappa tagit av mig och syster M på Öland för en evighet sen. De förmedlar båda en sådan fin stämning och det är väl ofta det som gör ett foto speciellt. 
Var tvungen att leta upp pappas bild och ta en digital kopia av den. Om det sitter liite grann i
generna det här med talang kanske jag har en viss chans i alla fall.. för fotande alltså..


"To see a wold in a grain of sand
And a heaven in a flower
To hold infinity in the palm of your hand
And eternity in an hour"
- William Blake

gummistövel goes indianmockasin?

Jag har tagit mitt förnuft till fånga. Ett par var tvungna att lämnas tillbaka. I höst har jag begränsad budget och måste shoppa smart, inte så mycket utan sådant som kan varieras och kombineras med det som redan finns i garderoben. Så Converse-look a like-skorna blev tyvärr tillbakavisade idag. Kommer nog att använda de bruna stövlarna mer. Frågan är bara om de är de rätta.. så att det inte finns några andra därute som är liite bättre.. fast alla andra bruna jag har provat är lite för ljusa.. Är de helt enkelt rätt i sin enkelhet... Skulle haft Charlotte, Samantha och Miranda här med sina lappar som de hade när Carrie skulle tömma sin garderob:

TOSS or KEEP
(fast Carrie skulle förstås inte ha behållt några utan klackar..) hmm,
de hade champagne också.. kanske är det som behövs!

to justify my desire

I torsdags blev 11 september ett positivt datum. Lilla mini M föddes tillslut, tre veckor efter beräknad ankomst. Hon är tydligen lika rödhårig och fräknig som sin mamma, syster Rollof. Jag tror de har annat för sig än att sitta vid datorn det närmaste så jag dristar mig till att visa vad jag bar med mig hem från stan denna underbart soliga höstdag.

Jag och syster Rollof har kommit fram till att det här med klädshopping är lite som en hobby, likväl som fotande och pysslande med kort är. Det är helt enkelt ett intresse för estetik. Att kombinera ihop en outfit kan ge utlopp för kreativitet på samma sätt som att måla en tavla eller att inreda. Ingen vill ju leva i en ful värld och att ha det fint omkring sig och på sig gör faktiskt skillnad! 

När jag köpt presenter till nyfödda småttingar tidigare har jag oftast köpt en bok, filt eller mjukisdjur som de kan ha kvar längre. Men till lilla mini M var jag ju förstås bara tvungen att köpa ett plagg.. (och det kan man ju föresten också spara om man vill och ta fram när 70-tals retro kommer tillbaka om 30 år igen..). Det blev dock lite finkultur också, inte kan vi lära den lilla att det bara är det yttre som räknas! Inger och Lasse Sandbergs böcker om Tummen, Lilla Anna och Spöket Laban är verkliga klassiker i barnboks-Sverige.


stranger things don't happen

Klockan är efter kontorstid. Mobilen ringer. Okänt nummer. Alltid lika misstänksam, men svarar ändå.

"Hej det är från polisen" 

(oj då, vad har jag nu gjort..?)


"Jag tror vi har hittat din stulna cykel"

(alltså vaddå, den som jag inte sett röken av sen november förra året..?!)


"Ja den som lämnade in den sa att den stått låst på samma ställe sen minst februari, du får gärna komma och se om det är din och höra med försäkringsbolaget om du får ta tillbaka den"

(första tanken: vad ska jag med två cyklar till?! och sen, jösses! hur stora är oddsen för att det här verkligen händer?)
Varför kan det inte hända lite mer sådana otroliga saker i vardagen? Det vore allt lite skojigare då!


född 080910

Idag har ett barn kommit till världen och jag var med.

Tredje dagen fältstudier och det var dags att se vad de gör på andra sidan skynket så jag fick gå med en operationssköterska. Första punkten på dagen: ett planerat kejsarsnitt. Ska inte gå in på några otäcka detaljer om själva operationen men helt plötsligt drog kirurgen bara fram honom och han fanns till. Så fascinerande att han legat redo därinne länge och förberett sig på att komma ut i den stora världen och att man bara kan öppna upp och hämta fram honom så där. 

Alldeles otroligt spännande, intressant och fantastiskt.


säg inte nåt till nån

Jag har köpt två par skor. Fast inte på riktigt, jag har tagit hem dem för att prova bara.. För inte kan man väl köpa två par skor samtidigt när man är student och helst vill köpa andra saker i höst också, som mat och sånt.. Men, visst skulle jag använda dem. De grå och vita "Levi's goes Converse" med formad innersula till jeans, t-shirt, kofta, sjal och skinnjacka.. och de brandy-bruna korta, platta stövlarna från Vagabond  till kjol (och byxor också för den delen) och till blått och mina bruna väskor...men inte behöver jag dem som syster H undrade när jag uttryckte min ambivalens efter hemkomsten från det förrädiska, frestande stället där alla affärer ligger..

fashion factor

Första dagen fältstudier på operation. Främmande miljö och sådant som man kan blir plötsligt svårt och saker som man inte kan gör att det känns som att ramla ner tillbaka på noll igen, som att de fem senaste åren inte längre räknas. Så är det ju förstås inte men känslan finns där ändå.
Ta bara det här med kläderna. Det blir nästan lite maskeradvarning, att ta på sig en kostym man inte hör hemma i men som gör att man får en helt annan roll än i de vanliga vita kläderna. Som att vara en karaktär i Grey's anatomy ungefär, fast utan alla intriger. 
Och vad är grejen med opmössorna? Varför har de minst fem olika varianter av dem? Finns det en praktisk förklaring eller är det så att mössan är det enda sättet att få chans att uttrycka sin personlighet i en värld där alla går likadant klädda? Praktiskt är det i alla fall om man har en dålig hårdag för den täcker allt. Idag blev det duschmösse-varianten eftersom hon som mötte upp hade en sådan. I morgon ska jag ta en grön en, ungefär i samma modell som Cristina och Meredith har (fast inte i tyg förstås), har tagit med en hem för att öva lite, försöka komma in lite mer i rollkaraktären. Eller är det på riktigt kanske, jag vet inte riktigt än..Episode Desire

inga gråzoner

Det är visst höst i antågande. Kan väl inte undgå någon. Lådan med värmeljus är faktiskt inte tom från föregående säsong, men det blir det väl snart bli ändring på kan jag tänka. Lite mer svart och vitt kan inte skada, behöver skala bort lite färg eftersom mattan blev så färgglad utan att det var planerat. Var på MIO och kunde inte låta vardagsrumsbordet vara utan de här ljuslyktorna.


down for some poolLördagkväll och härlig indisk middag väntar. Regnet öser ner så som det gjort hela dagen. En är nygift, en har kommit från Spanien, en har precis börjat på något nytt och en har ett biljardbord i källaren. Perfekt start på kvällen. Vi puttar ner de färgglada bollarna i hålen till tonerna av återuppväckta CAKE i stereon (long time no hear, you guys). och en liten vattenläcka gör att skrattmusklerna i kinder och magar får träning som är mer än välkommen. Vi vill inte gå, men vi ångrar oss inte när allt det trevliga bara fortsätter vid det dignande middagsbordet. Långt bak i tiden går vi och hittar åtskilliga fler skratt. Om avslagna linjaler och ostulna stjärtlappar, en ekorre eller kanske ett grönt paraply och om lärarinnor med läppstift och klapprande skor.

Those where the times.. but these are also pretty good. Indeed they are.

en annan sida av meryl


Efter att ha sett henne brista ut i sång i armarna på Pierce Brosnan fick jag för mig att se om filmen där hon var allt annat än en sjönsjungande donna. I Djävulen bär Prada är hon helt igenom hänsynslös och hon vann en Golden Globe för det. Förvandlingen där hon går från att behandla sin assistent som ingenting till att bli riktigt imponerad är kul att se på.
Nu vill jag se Timmarna, Sophies val och Broarna i Madison County också. Har visst fått en liten släng av Streep-fever.. anyone who's got a cure for that..?

jag fortsätter leka bröllopsfotograf

Mariestad 30 augusti 2008


when all is said and done

Okej, jag säger inte vad jag har gjort ikväll. Nu ville jag bara lyssna på ABBA-originalet och se den coola videon från 1981. Låtar har en förmåga att fästa sig på minnen och klistra fast sig vid dem så att de smälter ihop till symbios. Förutom den fina scenen i filmen så kommer det för mig i fortsättningen att dyka upp en flashback från resan i bilen på min allra första skoldag på den långa vägen till att bli anestesisjuksköterska när jag hör: "...standing calmly at the crossroads, no desire to run..."

 

havre, gaffel, hästsko och bondkaka

Skulle vilja visa en bild från i eftermiddags när jag och señorita L tog en spontan fika på Café Mumma i gamla stan. Jag var på stan, hon skulle till stan och tio minuter efter att vi gjort upp planerna sågs vi. Det är fördelarna med småstaden det, närhet och lättillgänglighet! Ja, jag skulle som sagt velat visa en bild för att beskriva den trevliga stunden, men jag får försöka göra det med ord istället. Nog för att systemkameran verkligen inte varit alls så jobbig att släpa med sig som  jag trodde den skulle vara men ibland får den faktiskt stanna hemma. Jag drack chai latte och åt fyra söta småkakor (havre, gaffel, hästsko och bondkaka)  och vi pratade om planerna för morgondagen då vi ska välja ut fina kort från lördagens bröllop, spela biljard i Gracels källare och äta indisk mat på Kingfisher. Ingen tvekan om att vi kommer få lika trevligt då som idag.


och första skolveckan avklarad

Dagens upprepning: Pastabuffé i Teknikhuset till lunch för tredje dagen i rad. Det är det gedigna salladsbordet som är pricken över pastan och de hungriga brandmännen som styr kosan.

Dagens inspiration: Engagerade narkossköterskor om hur "den perioperativa dialogen" gör barn och föräldrar mer lugna inför narkosen och operationen (ja ja, okej då jag är väl redan inne i det..)

Dagens "I wish I had more money": Randig T-shirt, strumpbyxor och sjalar i massor på Lindex.. stickade koftor, bruna boots/stövlar och de omtalade Conversen som aldrig kommer i min väg...

Dagens bästa: Äppelpaj och vaniljsås med riktiga prickar i tillsammans med "hela gänget samlat" (citerat från lördagens bröllop av en, förmodligen ganska nostalgisk, person i vår närhet)

Strax dags för dagens kvällsritual. Notera klockslaget och häpna! Särskilt med tanke på att jag kämpat och skjutit upp det i en dryg timme redan...


närkontakt av den lantliga graden

M-stad är verkligen inte en liten by på landet, men man kan visst ändå ta cykeln och hamna mitt bland nötkreatur på mindre än tio minuter... Det var faktiskt lite läskigt att gå förbi när ett gäng av de unga stod och hängde mitt på stigen och såg tuffa ut.. ungefär som i stan alltså.


skrämmande och spännande

Möt anestesiologen, operatören, er nya kompis narkosapparaten och de dagliga verktygen Fentanyl, Desfluran och Propofol.. Dag två i Örebro och det talas redan om att det är vi som ska söva patienter och skruva på rattar och ha oss... och det låter så lätt när de pratar om det... det är bara att stoppa ner en larynxmask för att hålla luftvägen fri och tippa huvudändan om blodtrycket faller men prata inte om patienten medan den sover för man vet aldrig om den kanske ändå är vaken, sånt har faktiskt hänt...

Snarare så låter det helt omöjligt.
Fast faktiskt ganska intressant.


to be continued...


RSS 2.0