enlånglistafastjagbarabordesova

Vad gjorde du kl 08 imorse: Hjälpte Mattias att söva på sal 7
Vad gjorde du för 15 min sedan:
Pratade i telefon
Det sista du sa högt: Mmm puss 
Det senaste någon sa till dig:
Puss hej
Vad har du druckit idag:
Grapefruktjuice, vatten och kaffe
Vad var det senaste du åt
: Grön ärtsoppa med lax och pannkakor med bär och med stekta äpplen
Vad var det senaste du köpte
: Ärtor, lax, ägg, mjölk, pistagechoklad, bröd, den nya sortens pingvinlakritsstång
Vad är det för färg på din ytterdörr: Vit och den till trappuppgången rosa(?!)
Vad är det för väder hos dig nu: Mörkt, men klart och någorlunda varmt
Godaste glassmaken
: Inte så mycket för "vanlig" gräddglass. Bara Klings i såna fall. Annars italiensk variant eller sorbet.. men det är ju inga smaker förstås, bara olika typer av glass!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Jag tror inte man fattar det då i såna fall, att det är då det händer..
Sover du tungt
: Ja oftast
Drömmer du mardrömmar: Ibland. Så att jag inte vågar somna om. Men som tur är inte så ofta.
Trivs du med ditt jobb:
Ja, men jag vill nog ha lite mer utveckling nu...
Favoritklädsel:
Kjol till fint eller bara "lagomfint". Annars t-shirt, jeans och kofta
Favoritlåt just nu
: Hmm.. den mest spelade faktiskt just precis nu, When you say nothing at all med Keith Whitley
Vad ser du om du tittar till höger
: Inte så mycket, det är väldigt mörkt, men filten ligger där i soffhörnet, det vet jag sen förut. Och kudden som farmor har gjort.
Vad gör dig glad just nu
: Finaste barnmorskan som var här och förgyllde kvällen, mammas stundande besök och ytterligare ett utvecklande samtal om viktiga saker nu ikväll. Bröllop på lördag, tennis igår och dyk i måndags. Det är fullt upp och det är roligt!
Vad ska du göra härnäst:
Sova, sova. sova och sen snart gå upp..
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu:
Alldeles för trött för att sitta här, men lite uppvarvad ändå trots allt eftersom jag egentligen borde sovit för längesen
Favoritgodis:
Choklad och lakrits (läs bara på senast köp)
Kläder just nu:
Monki-kortärmad och kofta. Byxorna åkte visst av förut när jag egentligen skulle gå å sova.
Sommarplaner
: Måla hus, greja hus, grilla på altan, hus, hus och förhoppningsvis lite annat också.
Hur många kuddar sover du med
: En
Spelar du något instrument: Nej, gitarren står mest där och tittar på mig..
Morgon eller nattmänniska:
Hmm.. jag sitter ju här nu.. kl 23.56. Ofrivilligt 
Vad är viktigast för dig
: Mina närmsta
Är du kittlig:
Ja ganska
Snarkar du: Nej det gör jag ALDRIG, inte alls..
Stjärntecken:
Fisk
Äckligaste insekten
: Fästingar 
Längtar du mest efter just nu: Huset och dykhelgen i Smögen.

Emelie fick mig att sitta uppe med den här alldeles för länge..

en helg utan bilder

Doften av liljekonvalj och syren låg tung och nästan överväldigande i luften på Herrhagen när jag, mellan regnen sent på eftermiddagen, gick ut för första gången sen gårdagen. Hade inte klivit ur morgonrocken förrän en kort stund innan. En fullständigt ledig och välbehövligt avslappnad söndag. Det var nittioårskalas igår. Jag hade med kaffe i Steltonkannan som vi drack i bilen på väg mot Arvika och samtalet under resan gav en härlig känsla av att vara på samma våglängd när det gäller viktiga saker. Sen dags att träffa ny släkt och kalasa med fyra generationer närvarande. Ljuset flödade i födelsedagsbarnets lägenhet och stämningen var gemytlig och trevlig både där och vid den utsökta middagen på Gate Gästgiveri lite senare på dagen. En av mina bordsgrannar var pensionerad lärare som nyss tagit en fil. kand. i arkeologi bara för att hon tyckte att det var roligt att studera och i höst skulle det bli en kurs i hällristningar på distans via datorn. Det kändes, som det gör mestadels än så länge, konstigt och overkligt att ha vårt hus som ett naturligt samtalsämne. Att prata om allt vi vill göra och om hur mysigt det är att trädgården är full av fruktträd på framsidan och sådana sakerl. Att försöka förstå att det är på riktigt om en dryg vecka. Nittioårskalaset avslutades med kaffe uppe på övervåningen och en gruppbild på trappan medan lördagkvällen fortsatte med en försvinnande timmes bilfärd tillbaka, bläddrande i nyinköpt dykvärldsatlas och en komisk men välbehövlig middagsdejt på Max av alla ställen. Ja solnedgången var faktiskt riktigt imponerande där över Europavägen precis utanför restaurangen och falafelburgare blev en ny, intressant kulinarisk erfarenhet. Nu gör sig tröttheten påmind trots både sovmorgon och brist på större utsvävningar i aktivitet under dagen. Det är dags att sova några timmar innan det blir en ny fulladdad vecka. Den sista hela veckan i maj. Kan nån fatta hur det gick till?

fyra sorters pizzor och vår överallt

tomat mozzarella, skinka och kalamataoliver

 

tomat salami mozzarella röd chili

 

tomat kronärtskockshjärtan valnöttter timjan pecorino

 

mascarpone physalis persika hallon flagad mandel florsocker

 


Lite mörbultad och solbränd efter dagens dykpremiär tog jag cykeln igår mot det gula huset på Lorensberg och tjejerna som väntade på mig där. Vi fick rosa bubbel ute på altanen i kvällssolen. Sen radades de hem-stenungsbakade pizzorna upp en efter en medan vi hade väldans trevligt. Kronärtskocksvarianten var min favorit av matpizzorna om man var tvungen att välja bara en. När det var dags för den annorlunda och minst sagt delikata efterrättspizzan hade solen hunnit gå ned. Och jag, som fyller år i mars, har nog aldrig tidigare fått födelsedagspresent i maj när hela världen är som mest ljusgrön, men igår fick jag en! Och inte vilken som helst heller, utan den allra första husrelaterade jag någonsin fått!

Dagens soundtracks: Jennie Abrahamsons våriga While the sun's still up and the sky is bright och den nya, Säkerts båda plus återupptäckta A Camps Colonia.

grunt och grumligt vatten blir snart djupare och klarare

Det här är Edsviken. En av många Vänervikar på bekvämt cykelavstånd från vårt blivande hem. I helgen har Mörudden, två kilometer från blivande hemifrån, varit besöksmål båda dagarna. Idag upptäckte vi deras förvånansvärt trevliga restaurang med oundviklig sjöutsikt. Igår var jag där på mitt första utomhusdyk. Det var tungt och svårt, ovant och lite kallt och inte alls någon bra sikt ens på 2 meters djup. Men jag har en känsla av att det kommer bli bättre. Jag kommer få ordning på grejerna allt eftersom och känslan av att vilja skrika rätt ut när det inte går som det borde under vattnet kommer förhoppningsvis avta. Om några veckor är det västkustens betydligt klarare vatten som gäller och djupare vatten ska bemästras. Dagen innan vi åker får vi nyckeln till huset. Två nya och spännande äventyr startar ungefär samtidigt. Det är bara att hoppa i och börja utforska okända världar.


kan det va så här bra

Vi har köpt ett hus. Som vi ska bo i tillsammans och fixa med och forma till vårt hem. Lillasyster ska flytta hit på riktigt och bo i samma stad eter sommaren. Förra helgen blev det inte mindre än två spontana supertrevliga kvällar (och en planerad brunch!) med fina tjejer och igår en till. I morgon ska jag göra mitt första utomhusdyk och nu är det den där allra finaste vårtiden mellan hägg och syren. Ja, jag vågar knappt säga det högt. Hur bra kan det vara egentligen?


RSS 2.0