stenbron i februari

Det var svårt att se var gräset slutade och älven började den soliga eftermiddagen i mitten av februari när jag tog den här bilden. Jag inser också när jag tittar igenom bilderna att jag inte tänkt på hur mycket jag zoomade och om jag satt ner eller stod upp för just den här bilden.. men det är ju ändå variation som är tanken med Månadsbildprojektet så det är inte hela världen. 
 


shadows and signs and the city

Det började som en solig eftermiddagspromenad, som övergick i solnedgång och sedan var det plötsligt mörkt i Haga och snöflingorna började singla ner från den djupblå himlen.


sportlovskänsla

Den här synen gillar jag i min hall. De alltför oslitna skidorna står redo för att få visa vad de går för i morgon. Noll sex trettio går bilen mot nordligaste Värmland och väl framme i Branäs blir det äggmackor innan det är dags att maxbelasta knäna, känna vinden mot kinderna och andas höghöjdsluft hela dagen. Vinter när den är som bäst!note the difference


Undra just om det räknas som oansvarigt att ha prickiga tygskor på sig till konditoriet när snön ligger på backen och yr i luften. Den här lilla lappen hittade jag häromdagen i skokartongen som mina stars & stripes levererades i. I dagens snabbkonsumtionssamhälle är det faktiskt ganska fascinerande med sådana detaljer, med guldtext och allt..

blandade småkakor och toner

Oj vad det är svårt att plugga hemma när man inte har rutin och disciplin. Det fungerar mycket bättre på betryggande avstånd från dammsugare, dator och perkulator. Igår satt vi visserligen en hel timma på första parkett i sjukhusmatsalen och kollade in alla ansikten och förundrades över hur många vi faktiskt kände igen, men resten av tiden var nog ganska effektiv, det tror jag nog. Det är verkligen inte en vilovecka det här, men det blir lätt så när man varit på helspänn i en hel månad i Underlandet. Idag kunde jag inte hålla mig borta från Hanna Larssons konditori: bondkakor, havrekakor och kokoskakor gjorde sig bra ihop med söta lilla Rörstrands Koka-kannan! Å hela dagen har i-poden varit på shuffle och ljudit via fm-sändaren i vardagsrummet: Nina Kinert, Timo, Coldplay, Maia Hirasawa, Killers, Lasse, Duffy, Cornelis, Death Cab, Jens Lekman, Green Day, Sahara Hotnights, Robbie & Hello Saferide i en salig blandning!


nej.. jag åt inte upp ALLA kakorna..

inga långa tre timmar

Brad och Cate, livet och väsentligheter, obeständighet och kraft att börja om på nytt..

fr065015_graded_frame026.0026 by Fabio Allves.The Curious Case of Benjamin Button by Fabio Allves.benjamin button by beingryanbyrd.The Curious Case of Benjamin Button by Cine Fanatico.Benjamin Button Brad Pitt by Cine Fanatico.The Curious Case of Benjamin Button by Fabio Allves.benjamin button by beingryanbyrd. 
Some people were born to sit by a river. Some get struck by lightning. Some have an ear for music. Some are artists. Some swim. Some know buttons. Some know Shakespeare. Some are mothers. And some people... dance


bilder: Flickr

the moon and the speed and the blues

Kanske är det en enkel ursäkt för att jag inte orkar läsa instruktionsboken till kameran, men jag har fått för mig att känsla och motiv i en bild väger tyngre än kvalitet, bländarstorlek och full koll på inställningar. En kall februarikväll var det månen och träden som stod för motivet, farten från bilfönstret som gav effekten och den blånande himlen som satte stämningen i bilderna. På väg genom det västgötska tysta vinterlandskapet tills staden och ljuset tog över efter den lilla Luna-pricken på himlen. Mitt humör är dock inte så blå som på bilderna, det är bara inspirationen som tryter när hjärnan överladdas av intryck och allt har svårt att hitta en självklar plats. Om jag skulle skriva om sista praktikveckan, soliga vinterpromenader, Örebrovända, ett lyckat uppdrag som supernanny, cowboy-fest i underlandet och nattjobb tillbaka i bekvämligheten så skulle det inte bli så mycket mer än så här. Så nu ska batterierna laddas om och jag ska försöka fortsätta gå och lägga mig i tid..

där har tiden gjort en hållplats

Intubation på en vaken patient. Fredagslunch med kära vänner. Bilfärd genom skogarna på Vänerns ostsida. Räksallad och prat, prat, prat hos familjen W. Klas Klättermus och söta lilla A piggare än andra. Ny dag på Matrosgränd. Samling av alla syster ystrar och en P på mammas lunchrast. Femton veckor gamla, lekfulla kattkrabater. Tacopaj och Gino och tunga ögonlock. Vinterlandskap och besök på Repslagaregatan. Soppa och ostkaka, möbler och minnen. Tillbakafärd med månen som medpassagerare på himlen. Bilbyte och ytterligare en stund på vägen i virvlande snö och slumpmässiga toner från högtalarna.
Måndag morgon och återigen fri luftväg i fokus.

Helgen går fort men känns lång när man byter scener och aktörer. En promenad i forna studentlivskvarter under den sista ljusa timmen ger också perspektiv på tillvaron, det och Lasse på hög volym i köket medan spaghettin kokar.


sixth

Lilla J tycker att jag ska visa sjätte bilden i min sjätte bildmapp. Den har jag nog visst redan visat, men så var reglerna och just nu är jag rätt inne på att göra som jag blir tillsagd. Har lite svårt att skilja bort praktiken från resten för tillfället. Bilden passar i alla fall nu igen när det blivit kallare. Det är då som Merlin söker upp varmaste stället han kan hitta! Han är smart fast han är så dumsnäll. Eftersom bilden inte är ny kommer också en bonusbild på Merlins sötaste lilla halvsyster Sicilia som jag lyckades fånga på bild i helgen, hemma hos min (hela) syster.


färglösa nytillskott

Ofta när det gäller skoköp för min del så är det lite "hoppsan-hur-gick-det-till-känsla". Med andra ord är jag nog oftast inte särskilt rationell när jag går in i en skoaffär. Jag får helt enkelt inte gå in i för många och för ofta så ordnar det sig! Ganska rationellt tycker jag ändå att det är att uppsöka butikerna i bästa reatiden när de boxarstövlar, som tjänat mer vintrar än jag kan räkna, bokstavligen börjar falla sönder. Så, ett par nya kängor som inte kan bestämma sig om de drar åt dr Martens hållet eller mer åt mormors-stilen råkade på något vis hamna i en påse på väg hemåt.

 

Och så den läänge bortglömda och lika länge bortvelade men tillslut ändå väldigt välkomna födelsedagsväskan (ja, förra årets alltså..!) som ska få följa med på många äventyr framöver.

down the rabbit hole

Det känns som jag har hamnat i Underlandet. Liksom Alice har jag kommit till en värld totalt olik verkligheten, där allt är annorlunda och vad som helst kan hända. I Underlandet är det kaniner, små dörrar och galna tepartyn som förbryllar och i Anestesilandet kryllar det också av saker, ord och händelser som är totalt främmande och stundtals är det nästan svårt att förstå att jag faktiskt är där. Det kan kanske låta konstigt att det ska vara så annorlunda. Jag är fortfarande sjuksköterska på ett sjukhus och möter patienter som behöver hjälp. Men när man står och handventilerar en patient som själv inte kan andas och inte har panik för att blodtrycket är under sjuttio samtidigt som en kirurg står på andra sidan skynket och opererar i axeln och ser det hela utifrån, så känns det ganska absurt. Och det mest absurda är väl att det är meningen att det ska bli verklighet och självklart. Kanske får göra en djupdykning i Lewis Carrolls fantasivärld för att få perspektiv på tillvaron.


alice in wonderland wrist warmers by tinyowlknits.


Alice in Wonderland-Alice Grabbing Jar While Falling Down Rabbit Hole by finsbry.       File:Down the Rabbit Hole.pngFile:Alicesadventuresinwonderland1898.jpg
"om du inte vet vart du är påväg kommer du att hamna någon annanstans!" ~Lewis Carroll
bilder: flickr och wikipedia

stenbron i januari

Ibland kan man behöva ett projekt för att få ordentligt med inspiration. Därför tänke jag ge mig på att ta ett foto varje månad av samma motiv, en idé från Camillas Foto som hon kallar Månadsbilden. Det ska bli intressant att se vad som dyker upp under året på och runt den gamla stenbron, som sträcker sig över en av Klarälvens grenar mellan stadsdelarna Haga och Norrstrand i Karlstad.


RSS 2.0