en fladdermus flyttar in

Nu är han hämtad, lille trollkarl-Merlin!
Nog för att han är en katt man jag tycker nog allt att han ser mer ut som en blandning av en fladdermus, räv och rådjurskid med en päls som en leopard (ja nästan ialla fall). Men han är så söt ändå! Och Dumbo-öronen kommer han att växa i en smula så småningom.
Arbetsnamnet var "lilla Pricken" eftersom det var just en prickig jag önskade mig innan han ens var född. Han har verkligen stuckit ut från sina svarta brorsor från första stunden! Melle och Pelle har han blivit kallad av syster M och namnet Eskil dök upp i huvudet innan han ens var född..ja namnfrågan ger sig med tiden, det är ingen brådska.
Nu återstår dock att han lär sig att hantera sin magi så att Isa också förstår att han är en snäll kisse.

566730-34

got that feeling

Det är skönt att det går ganska fort ändå att köra hem till Mariestad. Då kan man få kvällar som igår:
Picknick på Ekudden på nya stora, generösa bryggan.
Mamma, syster M, solnedgång, laxsallad och efterrättschoklad.

Sommaren är här tidigare än man inser. Dags för mig i alla fall att börja räkna maj som försommar och inte vår. Sommaren blir så lätt en besvikelse när den redan är över innan man hunnit förstå att den har kommit. Men inga besvikelser för min del! Varje ögonblick av sommarkänsla ska fångas, yep, det har jag bestämt!


566730-32 566730-31 566730-33

tjejer jag gillar

Lyssnade bara på ett halvt öra på eurovisionschlagern i helgen. Stängde av ljudet på teven emellanåt och lämnade plats för två nya favoriter. Kanske fel att nämna de båda i samma mening eftersom de inte alls har något mer gemensamt än att de är tjejer jag gillar att lyssna på just nu. Nåväl, de får väl varsin mening då:

Maia Hirasawa har visserligen en stor koppling till årets Melodispektakel, men ligger ganska långt därifrån musikaliskt. Ska bli roligt att se henne i sommar, hon ska följa med Lasse runt i Sverige.

Duffy blir bättre ju mer man lyssnar (här är Distant Dreamer). Har tydligen vuxit upp i en by utan bio och andra moderniteter. Känns som att det hörs i hennes låtar, att influenserna snarare är hämtade från en annan tid än från dagens topplistor. Svårt att inte vicka på foten till Mercy


i väntan på en kompis

Isa ska få en ny kompis. Han skulle egentligen ha kommit igår kväll med M&M men som sagt så kom hotande skyddsarbete (som tillslut aldrig blev av..) i vägen. Nu får jag åka och hämta honom på onsdag istället. Ska bli riktigt spännande och se hur det går när de träffas. Roade mig med å öva med min månadsgamla systemkamera och Isa som modell under kvällen. Hon gillar också solen!
Än så länge är det ganska mycket auto och P som inställning, men ska bli kul att fortsätta utforska kamerans möjligheter.


566730-27566730-26566730-28

uppmuntring

Var tvungen att pigga upp mig lite ikväll. Har varit stand-by hela helgen ifall jag skulle behövas på avdelningen för skyddsarbete (skulle då infinna mig på 30 minuter) och har inte kunnat planera något överhuvudtaget. Därför smakade det extra gott med lite paj i kvällsolen. Hittade rabarber och svarta vinbär i frysen och glassen är förstås från Klings.


566730-24


566730-23

gammeldags vanilj

Säga vad man vill om inköpstället med blonda (ja riktigt fördomsfullt, jag vet, men i det här fallet säkerligen jättesant) försäljerskor som inte vet vad de pratar om och trumpna gubbar utan servicekänsla...men jag gillar verkligen min nya hoj!
Vaniljvit med lakritssvarta detaljer....och bekvämlighet värdig sitt namn; en Kungs i modellen Drottningholm. Tror faktiskt att saknaden av mina tidigare många växlar kommer vägas upp av navdynamo, cykelkorg och möjlighet att sitta upprätt och trampa som en riktig tant!
 

laxrosa och rosérött

Balkong, solsken, laxpasta, rosévin och toner av Duffy i bakgrunden...
...det kan man kalla en fin majkväll!566730-20
566730-19566730-18


Laxpastan är recept från Å på jobbet: Färskpasta (gärna al limone), lax (rökt eller valfri), creme fraiche eller turkisk yoghurt och röd kaviar...så enkelt och så gott!

läslusen är i farten

Harrys äventyr tagit slut, åtminstone för mig och för den här läsomgången. Hela histori566730-17en och den magiska  världen finns ju som tur är kvar att återvända till när man känner för det.

Nu är det en helt annan läsning som står på tur. Har läst fem kapitel i förmiddags och vill redan fortsätta! Det är bra betyg för inledningen av en bok. Börjar lite omvänt med andra boken av Khaled Hosseini, Tusen strålande solar.
Flyga drake är ju annars högaktuell just nu, som biofilm och pocket-storsäljare och den kommer säkert bli en stark kandidat till nästa läsning.

drömma kan man

Idag kom TEMA-resors vinterkatalog i brevlådan. Tänk om man hade all tid i världen, pengar i oändlighet och likasinnat resesällskap... Bland nyheterna fanns Klassiska Indien & Nepal, Sinai, Chile och la Hispaniola. Behöver jag nämna min kompass gärna snurrar mot de flesta destinationer i världen?! Och egentligen tycker jag faktiskt att det borde vara lagstadgat i Sverige att alla ska ha rätt till åtminstone en vecka i solen under den låånga mörka vintern.

Får väl istället drömma tillbaka en stund till förra åretst oförglömliga besöket i Mittens Rike. Har aldrig lärt och sett så mycket på så kort tid under de intensiva veckorna i augusti. En ovärderlig resa!

     
  

want you back, want you back for good..Har drömt mig tillbaka lite framför youtube i helgen. Det är snart två år sen som Robbie Williams var i Göteborg och uppträdde på Ullevi. Den bästa konserten jag någonsin varit på, han vet verkligen vad han gör killen. Det var fullsatt och julikvällen var tropiskt varm och han nådde ut till ALLA, ända upp till luftballongen som svävade ovanför arenan. Det är möjligt att det kanske var pinsamt att gilla Take That när det begav sig (hörde dock inte till fancluben) men ensam är Robbie kung på scenen! I fina låten "Advertising space"  (a.k.a. "Commercial spot") sjunger han om en annan kung...

liten myra säger ifrån

Det är lätt att känna sig liten myra som mosas under en sko i den pågående vårdkonflikten. Vi är totalt maktlösa gentemot arbetsgivaren; vi strejkar, de beordrar skyddsarbete, vi har inget att säga till om...
Den styrkan vi har är att vi har blivit samlade som grupp och att vi har en självklar källa att hämta kraft och inspiration ifrån. Det är viktigt att inte tappa kämparglöden utan vända frustrationen till något positivt. Blir riktigt arg emellanåt så att det svämmar över och häromdagen resulterade det i en kraftfull insändare.

Rättvis lön till livsviktiga yrken!


gardin eller bröllopsfin

Har fått den stora äran att bli inbjuden till två sommarbröllop. Ska bli så trevligt. Hur roligt det än må vara att hitta och köpa en ny fin klänning att använda så har jag två i garderoben redan och de har bara varit använda en gång vardera...
Den ena är visserligen två år gammal (från VILA) och ibland när jag tittar på den tycker jag att tyget ser ut att komma från en gardin..men samtidigt känns den fin på ett lite annorlunda mot alla silkiga varianter i affärerna. Kanske den ändå kan passa på ett bröllop vid Frykens strand i den värmländska sommarkvällen..?

566730-10566730-9566730-8

let me entertain you

I lördags bjöd MAVA in till stort kalas på BMB. Hela medicinkliniken var på plats och avnjöt god mat och dryck. Ja, förrätten var visserligen en liten hög med räkor och en tredjedels jordgubbe och efterrätten..ja den bestod av så mycket som en PLOPP! Big flopp!
Men, men vi får vara nöjda att de inte la ut det hotande varslet på vinet!
Därt566730-7ill bjöds diverse satiriska framträdanden där den pågående strejken givetvis var i centrum. Jag menar, vilken sjuksköterska kräver inte att få åka till jobbet i limousine och äta entrecout  och dricka champagne varje dag? Och vår kampsång är nu givetvis nyversionen av "Hur svårt kan det va?" ("...se oss, hör oss, gör nåt, vi jobbar så bra..."). Så klockrena!
Det som dock förbryllar mig är hur självaste överchefen (tillika skyddsbeordrande maktmissbrukare...ja så det, hårda ord i hårda tider!) vågade sig dit utan poliseskort..och stod upp och applåderade och skrattade gjorde hon också..mycket märkligt!

En cosmo och flera timmar senare i schlagerbaren var vi riktigt nöjda med kvällen. Nästa år tar vi över, som vi alltid gör efter MAVA, då ska ni få se på riktig entertainment!

underbara utsikt

underbara utsikt

Mitt utanför min balkong har syrenbusken slagit ut och bakom den blommar fruktträd i olika nyanser av vitt och rosa. Härligare utsikt än såhär blir det inte! Nu har visserligen regnet tillfälligt tagit över på väderkartan men när solen återvänder (kommer vid halvsju tiden på kvällen) är det rosé eller mousserande jordgubbsvin och sommarkänsla som gäller.

lady charme

lady charme

Brukar inte ofta gå till second hand-affärer och när jag väl är där är det mest på span efter porslin från t.ex. Rörstrand och Gustavsberg. Idag tog jag dock en sväng till väskavdelningen och kunde inte riktigt låta bli den här söta väskan. Den känns vintage och är välgjord och gedigen med flera fina fack. Inuti står det "lady charme - firenze". Ska göra rent den ordentligt och göra den till "min" för jag gillar den verkligen.
Och priset? 75 ynka kronor!

harry och hans vänner

Dags för ännu en djupdykning innan sömnen tar över. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som är så magiskt med J.K. Rowlings trollkarlsvärld, men det är ändå så svårt att slita sig från läsningen. Känns härligt att kunna försvinna så in i en värld av ord som omväxling till det färdiglevererade tv-formatet (och det kommer från en som utan svårighet kan konsten att fastna även i den fiktiva världen..). Får inte läsa för fort bara....har bara 300 sidor kvar av historien nu (men då har jag ju ändå dragit ut på det ett bra tag..var inte den som kastade mig på hyllan när boken kom ut utan inväntade rätta tillfället att ta itu med upplösningen av Harrys äventyr)

Omslagsbild: ISBN 9789173710046, Harry Potter och dödsrelikernaduracell kanin
Timo spelar på Nöjesfabriken 30 maj. Skulle ha varit så kul att se honom live, men jag jobbar såklart den kvällen (såå länge kan ju ändå inte strejken hålla på!) Får pigga upp humöret lite med Sixteen. Me like!
"I'm not what I used to be, a duracell kanin"

namnsdagsfika och nostalgi

Kilade ner till Hanna Larssons förut och kom tillbaka med en god liten påse (det är vardagslyx det, att bo bara ett kvarter från ett konditori!). Det är Sofiadagen idag. Mamma ringde och påminde mig förut, jag skulle gå å köpa fika för att fira som vi alltid har gjort. Namnsdag betydde, när vi var yngre, alltid ett besök på lundstedts konditori i Mariestad. Det var på den tiden (ja, jag är såå gammal!) när man inte var ute och fikade på stan varenda vecka. Vilken tur då för oss systrar att vi har två namn var och ett tredje gemensamt (ja, Sofia är ett av de andra..)! Det blev ändå några besök per år. Kanske var det redan då som Kakmonstret tog mig i besittning.. bananbakelser, hallongrottor, citron-sockerbullar.. mmm, det var tider det...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0