härliga semesterfrukostar

Tillbaka från semester på kontinenten.

Första natten bodde vi på den skånska landsbygden i Mörarp utanför Helsingborg. Det var ett litet familjedrivet Rum och frukost  som var otroligt prisvärt!

Frukosten serverades på en glasveranda full av rosablommande pelargoner medan solen strålade över vetefältet utanför. Hembakat bröd och hemgjord sylt, generöst utbud av pålägg, ägg, sill och grönsaker och pricken över allt: skålen med egenplockade björnbär att ha i yoghurten! Allt detta framdukat till oss och de två andra gästerna på gården.




Nästa boende var också en otroligt positiv upplevelse. Vi hade hittat ett erbjudande om 3 nätter för 2 (totalt 1990 kr) på Hotel DUXIANA i Malmö som vi trodde var för bra för att vara sant. Mycket fin service och en känsla av kvalitet överallt.

I frukostrummet spelades lugn musik av Jamie Cullum och på bänkarna var det uppdukat med omsorg. Hotellfrukost i allmänhet är mycket trevligt men denna i synnerhet var speciell. Sex sorters marmelad, varmt bröd, små skålar med pecannötter, skållade mandlar och torkad frukt, smoothies i höga champagneglas, juicer från Kiviks musteri, fruktsallad med jordgubbar, kiwi och melon och kaffe i Filippa K muggar...



Kommentarer

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0