sett från schäslongen


Bel, Freddie och Hector hade ju precis bara börjat som trevligt sällskap och deras förehavanden blivit en intressant och lite förbryllande och spännande vana. Jag vill se mer av svt's The Hour men nu är det redan slut. Typiskt.

Storyn och intrigen är borta men 50-talsmiljön är någorlunda lik även med teveskärmen avstängd. På andra sidan vardagsrumsdörren i huset från 1952 står den öppna spisen omgiven av tapeterna som inte ser ut som att de är alldeles nyupsatta. På spiskanten står just nu inflyttningspresenter i form av boken "Stora hjälpredan, boken om bostad och bohag" från 1949 (med bland annat den tidens riktigt skeva och nästintill komiska hushållssysslofördelning) från farmor I och på andra sidan står tavlan Ugglekram av Tuvalisa från lillasyster Hyster och P. Nedanför ett grafiskt tryck av en klematisblomma som en gång växte i min egen farmor och farfars trädgård i Ekedalen. I spisen har redan ett antal vedträn fått sätta livet till och elden blir nästan hypnotiserande där på andra sidan glaset. Och själva schäslongen varifrån man kan se allt detta är så skön att jag undviker den nu på förmiddagen. Annars blir det nog inte så mycket mer gjort av den här dagen.


Kommentarer
Postat av: Mia

Men vad spännande, verkar vara himla många bra serier ute nu. Vill bl.a. se HBO:s miniserie med Kate Winslet - Mildre Pierce, Joel Kinnamans - The Killing. Tv-serier har blivit hett!Allt bra med dig annars vännen? Rullar livet på?Älskar för övrigt ugglan. Var har du hittat honom?kram

2011-09-18 @ 14:33:47
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0