attraversiamo (let's cross over)

När jag har varit och sett en biofilm kan jag aldrig bara resa mig upp och gå sådär som de flesta gör så fort eftertexterna börjar rulla. Som om de suttit och önskat halva filmen att den snart ska vara slut, så skyndar en del ut. Som om de plötsligt upptäckt att blåsan blivit överfull eller att det är en buss som går precis exakt när sista scenen är över, så bråttom har de. Jag behöver sitta kvar där sedan lamporna tänds. Helst hela eftertexterna ända till loggorna och texten om att inga djur tagit skada under inspelningen på slutet och så länge musiken spelar och mitt sällskap har tålamod att vänta. För det finns ju så mycket i en när man sett en film. Och då menar jag främst en bra en, men oavsett så fylls man av känslor, intryck och energi i någon form. Och jag vill stanna kvar i det ett tag. Känna efter och helst inte säga så mycket på ett tag. Jag tänker att de två timmarna måste knytas ihop och summeras lite innan man kan återvända till verkligheten och förhålla sig till den igen, kanske på ett lite annat vis än innan om filmen var riktigt bra. Och nu sitter jag här, visserligen inte i en biostol, men väl långt nersjunken i soffan efter Eat Pray Love och stannar kvar i Italien, Indien och Bali en stund och känner efter lite.Jag stannade tydligen ordentligt för sen somnade jag i soffan innan jag klickat färdigt här och sov visst hela natten. Kanske var det filmen. Eller så var jag helt slut efter allt positiv energi under dagen: med långpromenad i solskenet och kylan bitande i kinderna och efterföljande afternoon tea med de båda Söderbönorna. Underbara scones och lemon curd och världens minsta semlor! Man kan definitivt ha sämre lördagar än så.

Kommentarer
Postat av: Nela

Nu är det nästan läskigt med telepatin, jag såg den filmen lördgskvällen förra helgen!

2011-02-20 @ 19:15:59
Postat av: Emelie

Håller med dig, jag är precis likadan.

2011-02-20 @ 19:55:30
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: Leena

Precis hemkommen från den stockholmska iskylan och den värmande filmen "The King's Speech" med den gudomligt läckra Colin Firth (The One and Only "Mr Darcy") i huvudrollen... En skön upplevelse, fantastiska skådespelare. Rekommenderar!

2011-02-22 @ 22:06:39
Postat av: Mia

Håller med, man måste få låta känslorna och tankarna komma och gå innan man kastar sig ut i verkligheten igen.

2011-03-04 @ 12:34:06
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com
Postat av: Emelie

Tänkte på ditt inlägg när jag var på bio häromdagen och såg Mina eftermiddagar med Margueritte. Precis så var det. Alla reste sig upp och sprang ut som om de hade väntat med jackan i handen på att det skulle ta slut. Obegripligt.Kram på dig

2011-03-06 @ 14:46:16
URL: http://greiddnos.blogspot.com

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0