höst på min planet (textversionen)

En sån alldeles underbar hösthelg. Helt perfekt och nästintill idylliskt.. Vi for upp till Dalarna för att fira bröllopsfest för J och C. Sol i överflöd. Skogen intill knuten. En promenad ner till sjön och vi satt där i kortärmat med kaffe och gigantiska äppelmuffins till en utsikt av stillhet. Intill stigkanten propsade taggsvamp på uppmärksamhet och ryggsäcken blev full utan att vi ens behövt leta.

En middag av lyxigt överflöd (de skämmer verkligen bort oss med gastronomiska upplevelser); Bruschetta med parmaskinka, perfekt rostat och grillat nötkött med rödvinssås och trattkantarellsås och pommes Anna och fänkål och tillsist en chokladmousse med rom och passionsfrukt som långsamt fick smälta på tungan.. Middagen accompanjerad av rödvin och stearinljus i mängder.

Nästa morgon låg dimman tät över gräsmattor och gärdesgårdar. Daggdropparna glittrade i spindelväven. Frukost i det härliga uterummet. En tur till i skogen och upptäckten av en trattiskoloni var överväldigande. De tog aldrig slut, trots att åtta par händers ivriga plockande och både jackor och korgar och påsar var tunga. Solen i ögonen och smak av nyfångad, smörstekt abbore och sen var både svampar och hjärnor rensade.

Kommentarer
Postat av: Lilla J

Du har blivit utmanad!! Kolla in min blogg. ;)

2008-09-21 @ 22:05:45
URL: http://sannalyckan.blogspot.com/

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0