to die for

Nog för att vi hade fina måltider runtom i den spanska huvudstaden; både tapas i La Latina, indisk lunch på utomhusservering, arabiskt lamm, couscous och mynta sittande på golvet och chevéost i olika former, men den allra bästa middagen under Madridvistelsen var den jag och señorita L handlade hem och tillagade själva på fredagkvällen. Vi köpte färska skaldjur i överflöd och därtill oliver från disk, ost, bröd och vin. De fina små musslorna med vitt vin, citron och persilja, den stora krabban vi angrep med ovana krabbätarhänder och de gudomliga snabbstekta stora räkorna som man dog en smula av. Allt var helt perfekt och vi åt, helt hänförda, hur länge som helst. Och utanför fönstret, på åttonde våningen susade storstadstrafiken förbi som om ingenting hänt. Precis så ska det vara att äta. Så gott att man dör en smula.


Kommentarer

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0