on the horse again

Ledmotivet för vår underbara helg blev "On the road again" när resan startade klockan ett på fredagseftermiddagen. Vi körde förväntansfulla norrut via Forshaga och Munkfors och tappade snabbt kontakten med Volvon framför oss på den folktomma vägen ända tills Värmlandsporten bromsat dess fart för ett välbehövligt och nostalgiskt pannkaksstopp. Solen lyste från sin härligaste höstsida och vi var påväg mot Vargheden i Malung för en helg på islandshästryggen; tre år sen sist och nu med tre nya, ivriga medresenärer. 

Den här gången var vi väl förberedda och efter en tur till hagarna på andra sidan vägen, med färdknäpp och funderingar inför morgondagen tog vi plats i Sverresalen för den första av två alldeles förträffligt trevliga kvällar. Skuggi, Glanni, Júlia, Hilda, Strákur, Draumur och Jarl tog oss sedan iväg på lördagmorgonen i skritt, trav, tölt och galopp under fem härliga timmar. Hästarna på led och i par på ängarna nere vid älven, förbi älgar i skogssnår och på vattenfyllda stigar, "cyklandes baklänges" i nedförsbackar med solen i nacken och i full fart på yrande grusvägar. Välbehövliga matpauser vid små sjöar där det växte syrliga tranbär, en perfekt kall after ride-öl och en rykande älggryta fick oss att skåla för framtida ritter och sedan somna gott och låta träningsvärken växa till sig under natten. All heder till oss alla att vi orkade sitta upp nästa dag igen.


Kommentarer
Postat av: Veronica

Ni ser ut att ha haft det ljuvligt! Blir givetvis lite avundsjuk då jag vet hur kul det var sist...

2009-09-30 @ 16:46:17
URL: http://mizzv.blogg.se/
Postat av: Emelie

Nej vad underbart! Vad avundsjuk jag blir, jag fullkomligt älskar hästutflykter men har faktiskt aldrig ridit islandshästar. Det måste bli av!



Kram Emlie

2009-09-30 @ 20:33:50
URL: http://greiddnos.blogspot.com
Postat av: Alexthegirl

Det låter och ser ut som att det var en riktigt härlig och mysig helg! Kram

2009-10-03 @ 19:01:16

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0