tack alexandra!

Alldeles för längesen som jag använde den här kategorin och det är tyvärr inte för att den varit bortglömd. Det kom visst bara en specialistutbildning emellan. Kurslitteraturen har bara varvats med posten (just det ja, nej tack till reklamskylten ska upp igen..) och mina Elle-tidningar de senaste två månaderna. Pilgrimresan blev visst uppskjuten på obestämd tid.

Vad hände med tiden då jag läste böcker på löpande band? Den inspirationen skulle jag gärna hitta tillbaka till för man får så mycket utbyte av en text som finns på riktiga sidor, mellan riktiga pärmar, till skillnad från datorn som slukar tid som en glupsk dammsugare (ja, jag ska stänga av! Alldeles strax..). Helst ska det då inte bara vara texter om hjärtats fysiologi eller medicinsk fysik. Balans är viktigt, inte bara i kroppen.

Vid ett av de många besöken på biblioteket det senaste (på jakt efter böcker jag inte ens vill läsa) så fick jag dock syn på Alexandra Pascalidous bok Taxi. I den har hon samlat berättelser som hon fått höra av taxichaufförer i bilar över hela världen. Det är precis lagom med en sådan innan jag somnar och de är riktigt gripande historier och människoöden. Tack för det Alexandra! Back on the reading track again.




Kommentarer
Postat av: Mia

Oh jag har bloggat om den, frågade om någon läst den för den verkade intressant då jag hörde om den på P1. Nu ska jag definitivt låna med mig den hem nästa gång jag är på bibblan!



Charmig kvällsläsning är annars Damernas Detektivbyrå-serie av Alexander McCall Smith. Klart läsvärd och mycket roligt med ett icke-västerländskt perspektiv!



Kram Mia

2008-10-23 @ 12:53:19
URL: http://www.theswedishgirl.blogspot.com

Skriv vad du tänker här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej, men jag vill gärna veta vem du är)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0